Citrus Logo Image

Акустика із захистом від води: як зробити правильний вибір?

3828 переглядів


 

У тренді - яскраві колонки із захистом від крапель

Компактні переносні колонки - це модне віяння та відмінний спосіб в будь-якій ситуації насолоджуватися улюбленою музикою. Випуском подібної техніки займаються десятки брендів - JBL, Divoom, Sony, AIR MUSIC, Philips.


У чому головні переваги портативних колонок? Їх зручно брати на відпочинок за містом, пляж або вечірку біля басейну. Легка вага, компактність, відмінна автономність - головні риси новомодного гаджета. Звичайна техніка боїться води, тому портативні колонки роблять вологозахищеними.

 

Як обрати колонки, на що звернути увагу і що таке захист від води - розповідає "Цитрус".



Що таке влагозащищена акустика?

Колонки з захистом від вологи мають спеціальне маркування, що вказує на рівень надійності та міцності. Це їх головна відмінність від простих гаджетів, які можуть вийти з ладу навіть через слабкий дощ.
 

Ступінь захисту позначається символами IPXX (від англ. Ingress Protection Rating), де замість позначення XX зазвичай ставляться цифри, наприклад 22 у побутової розетки, 44, 68 або 77 у аудіосистем. Чим вище цифри - тим серйозніше рівень!
 

Орієнтуючись на ці знаки, дуже легко класифікувати техніку і зрозуміти, яка колонка потрібна саме вам. 
 

В цілому бездротові динаміки діляться на два типи - з захистом від бризок або зі здатністю програвати музику під водою.
 

З захистом від бризок. Колонки з захистом від попадання крапель мають стандарт IP44. Корпус такого пристрою захищений не тільки від дрібних крапель, але і від пилу. Відмінний варіант для подорожей.

- З можливістю грати під водою. . Сучасні моделі зі ступенем захисту IPX7 можуть перебувати під водою до 30 хвилин і витримують занурення на 1-2 метра. Хороший варіант для музичного супроводу вечірок біля води.

 

При купівлі варто враховувати і вагу пристрою. Ринок просто величезний - від компактних, буквально кишенькових моделей, до повноцінних бумбоксів.
 

Якість звучання колонок з захистом не поступається звичайним колонкам- глибокі баси, високі і низькі частоти. Поширення звуку становить 360 градусів, завдяки цьому треки звучать об'ємно.



Топ популярних моделей від 599 грн

Інтернет-магазин "Цитрус" зробив акцент на портативної акустиці із захистом від води і стійкістю до пилу. Ціна гаджетів стартує від 599 грн - купити колонку можна навіть дитині або школяру.

  

5 недорогих колонок:

- AIR MUSIC GO2;

- Портативна колонка AIR MUSIC FLIP (Orange);

- Divoom Voombox travel;

- Air Music CUP;

- Акустика JBL GO 2.

 

5 надійних топових моделей:

JBL Charge 3,4;

- JBL XTREME 2;

- Акустика JBL Boombox;

- Акустика Sony SRS-XB41;

- Акустика Marshall Portable Speaker Kilburn II.

 

Гаджети з захистом від води не тільки надійні, але і автономні. Час роботи на одному заряді складає від 5 до 20, навіть 30 годин! Цього буде достатньо для довгої прогулянки або вечірки. 

 

Смарт-можливості вологозахищених колонок

Керувати колонкою потрібно за допомогою технології Bluetooth. Пристрій синхронізується зі смартфоном через додаток, і дає можливість налаштувати індивідуальні параметри. Це підсвічування, управління треками, у деяких моделей є дзвінки Хендз-фрі, безконтактний зв'язок по NFC.

 

Обладнані роз'ємом для мікрофона, зарядка від мережі або USB. Вбудований бездротовий модуль синхронізується з Android і iOS.

 

Як бонус, акустика може мати функцію powerbank для заряду смартфона. Система JBL Connect + дозволяє об'єднати відразу кілька бездротових колонок в одну мережу. З'єднуйте десятки колонок і отримуйте концертний звук!