Citrus Logo Image

Майбутнє серед роботів: перша масштабна олімпіада ро-бототехніки Asimov Olympics в Київському ЦеХаб

5018 переглядів


 

20 жовтня освітній простір ЦеХаб в Києві на Хрещатику, 29 приймав важливих гостей шкільного віку на олімпіаді фестивалю робототехніки Asimov Olympics. Призовий фонд загальною вартістю в 100 000 гривень було розіграно серед 10 переможців змагань у двох вікових групах: від 9 до 11 та від 12 до 13 років. Головний приз заходу - грант на освітню поїздку до Нідерландів отримав 13-річний Тимофій Півень з міста Київ. Решта призерів отримали гранти на освітню поїздку на аерокосмічний завод FireFly від Noosphere, освітню ментор-сесію компанії ARTKB, сертифікати на безкоштовне навчання в школі робототехніки Будинок Роботів і Цитрус Академії, 5 роботів Makeblock від компанії Цитрус, набір для конструювання роботів на основі платформи Arduino, IT-рюкзаки від компанії SoftServe.

 

Головна мета олімпіади - підготувати молодих робототехників до міжнародного фестивалю робототехніки MakeX і сформувати збірну для представлення України в КНР (Китайській Народній Республіці) в 2019 році.

 

Asimov Olympics розпочався 18 вересня і відбувався в два етапи. Перший тривав до 17 жовтня і був організований у вигляді онлайн-тесту з 25 питань, для відповідей на які давалося 30 хвилин. Всі питання стосувалися робототехніки на базі платформ Arduino і Scratch. Крім кількості правильних відповідей на питання тесту враховувався ще й час проходження онлайн-тестування. У першому етапі олімпіади взяли участь майже 2000 осіб практично з усіх куточків України. 80 учасників, які продемонстрували найкращі результати, вийшли у фінал олімпіади, який і пройшов в Київському ЦеХабі.

 

«Ми раді підтримати олімпіаду робототехніки і приймати у себе в гостях фіналістів такого масштабного і соціально значущого заходу, як Asimov Olympics», - коментує фінал олімпіади Юлія Дробишева, директор з PR в мережі магазинів Цитрус, - «Майбутнє наших дітей нерозривно пов'язане з технологіями, тому ми не просто вітаємо інтерес школярів до програмування і проектування роботів. Кожен магазин Цитрус сьогодні став місцем, де школяр будь-якого віку може доторкнутися до світу інновацій. Зібрати своїми руками першого робота, вперше запустити квадрокоптер або стати на гіроборд. Той факт, що 6 з 10 переможців Asimov Olympics займаються в школах робототехніки при Цитрус Академії каже, що наші зусилля допомагають дітям отримати навички, здатні підготувати їх до викликів майбутнього ».

 

Фінальні змагання були розділені на дві вікові групи, кожній було відведено по 2 години на завдання по складанню двоколісного робота і програмування руху робота по заданій траєкторії. У кожній віковій групі були відібрані по 5 переможців, які показали найкращий час виконання завдання. ЦеХаб був повністю заповнений любителями робототехніки - як учасниками, так і глядачами, які на олімпіаді приймали рішення навчатися даної сучасної професії.

 

Список переможців Asimov Olympics 2018 року:

Вікова група від 9 до 11 років
1.Засід Артем, 11 років, місто Харків
2.Крохмаль Євген, 11 років, місто Харків
3.Клікавка Альбіна, 11 років, місто Київ
4.Горбань Євген, 10 років, місто Київ
5.Ходісько Єгор, 11 років, місто Київ

Вікова група від 12 до 13 років
1.Півень Тимофій, 12 років, місто Київ
2.Кононов Іван, 12 років, місто Київ
3.Ціделенко Яків, 12 років, місто Київ
4.Боднар Олег, 12 років, місто Київ
5.Поліненко Володимир, 13 років, місто