Citrus Logo Image

Цитрус провів перший національний турнір з PUBG Mobile

5897 переглядів


 

23 вересня в Одесі відбувся фінал наймасштабнішого в Україні геймерского турніру з PUBG Mobile. У ньому взяли участь понад 1500 гравців з чотирьох міст України: Одеси, Києва, Харкова та Дніпра. Змагання проходили у п'ять етапів - спочатку в кожному з міст пройшли відбіркові турніри, потім кращі з гравців зійшлися в битві на виживання у фінальній частині турніру. Фінал пройшов у форматі онлайн.


П'ять етапів, близько 6000 реєстрацій, з яких 1500 учасників боролися за право називати себе переможцями в режимі соло. У грі за принципом королівської битви в фінал вийшли 91 гравців з чотирьох міст України: Одеси, Києва, Харкова та Дніпра.



 

Як це було?

Заявки на участь в турнірі подали понад 6000 чоловік. Відбіркові тури пройшли з 26 серпня по 16 вересня в магазинах Цитрус. Журі відбирало по 25 кращих гравців в кожному місті, які набрали максимум балів. Переможцями першого національного турніру з PUBG Mobile, які отримали призи бренду OnePlus, стали:
 

- 1 місце Платонов Владислав, г. Харьков - смартфон OnePlus 6;

- 2 місце Марченко Любомир, г. Харьков - смартфон OnePlus 5T;

- 3 місце, Єрьомін Руслан, г. Киев - фірмовий рюкзак OnePlus.


«Мобільний геймінг і кіберспорт переживає бурхливе зростання в усьому світі. Стати кіберспортсменом в мобільних дисциплінах може кожен - для участі в турнірі досить власного смартфона », - каже керівник проекту« Цитрус Геймінг », Роман Рабинович. - «Ми плануємо і надалі популяризувати мобільний кіберспорт, формувати і розвивати співтовариство мобільних гравців, навчаючи їх правильному підходу і підготовці, щоб українські кіберспортсмени могли вдосконалювати свої навички та гідно представляти Україну на світовій арені. Нашим наступним кроком стане проведення турніру по грі FIFA 19 на Sony PlayStation 4 і PUBG Mobile для сквадів».

 

 

Що таке PUBG Mobile?

PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds) - це розрахована на багато користувачів онлайн-гра з Південної Кореї в жанрі «королівської битви», сюжетною основою для якої став однойменний фільм 2000 року. Гра була випущена в кінці 2017 року, стала бестселером завдяки ранньому доступу в Steam, де її купили 18 мільйонів гравців ще до офіційного релізу. Перші офіційні змагання по PUBG пройшли в травні 2017 року, з тих пір турніри проводилися кілька разів з призовими фондами від 100 до 350 тисяч доларів


Кожен матч починається з десантування гравців з парашутом над картою з ігровою площею приблизно 8 × 8 кілометрів, розмір якої зменшується після кожного раунду. Гравець починає раунд без зброї, яку потрібно шукати на карті, разом з транспортними засобами, медикаментами та тактичним спорядженням. Після загибелі гравця все його спорядження залишається і може бути використане іншими, більш щасливими гравцями. В середньому один раунд триває близько півгодини. Перемагають ті, хто виживають після закінчення матчу. Все це створює неповторну ігрову атмосферу і забезпечує високий інтерес з боку гравців і захоплюючі, що не повторюються, пригоди при грі з реальними супротивниками, а не комп'ютерними персонажами.


Мобільна версія PUBG вийшла в 2018 році, на сьогоднішній день кількість її завантажень для Android перевищила 50 мільйонів. Для гри необхідний смартфон з Android 5.1.1 або вище, і мінімум 2 ГБ оперативної пам'яті. Гра номінована на звання кращої в 2018 році гри для Android.