Citrus Logo Image

Хакатон ІT-школяр «Цифрова школа майбутнього"

3223 перегляди


8-9 червня в освітньому просторі ЦеХаб в м.Київ відбувся Хакатон "Цифрова школа майбутнього". Цей захід проходив у рамках національного проекту IT-школяр, одним з партнерів якого є компанія «Цитрус». П'ятдесят учнів, які активно вивчали IT-технології на факультативах, продемонстрували отримані знання на практиці.

Хакатон проводився за методологією Cisco. Школярів поділили на 7 команд, кожна з яких розробляла та реалізовувала ідеї на тему «Цифрова школа майбутнього».

Перемогла команда ACDC, яка розробила проект вироблення електроенергії для шкіл за рахунок відкриття і закриття дверей шляхом встановлення генераторів.

Друге місце отримала команда «Динаміт» з проектом System Door. Щоб обмежити доступ сторонніх осіб до навчальних закладів, учасники команди запропонували технологію контактних браслетів для учнів, батьків і вчителів.

Третьою стала команда Avengers з проектом автоматизованої системи пошуку книг в бібліотеках. На прикладі макета діти «запрограмували» книжкову полицю, яка самостійно висуває потрібну книгу при введенні коду.

"Цитрус" підтримав молодих та ініціативних! Компанія ctrs.com.ua надала призи для команд. Кожен учасник із трьох команд переможців отримав подарунки: повербанки (3 місце), 3д-ручки (2 місце) та планшети Lenovo (1 місце). Це були неймовірні два дні! Ми з нетерпінням чекаємо талановиту IT-молодь до нас в гості.