Citrus Logo Image

Киев в смартфоне: Цитрус поможет сделать столицу умной

2815 переглядів


 

Дізнатися все про сортування сміття, ями на дорогах Києва, графік руху міського транспорту і не тільки тепер можна в єдиному додатку Kyiv Smart City.


Kyiv Smart City - додаток для смартфона, головна мета якого об'єднати в собі всі електронні сервіси Києва, щоб кожен житель мав до них доступ будь-де і коли завгодно.


У тестовому режимі додаток запрацював у травні 2019 року. Зараз з його допомогою можна поповнити Kyiv Smart Card і придбати QR-квиток для проїзду в міському транспорті. За два місяці роботи додаток встановили на свої смартфони більш ніж 40 тисяч киян.


Для розширення вже існуючого функціоналу міська ініціатива Kyiv Smart City і Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА спільно з Асоціацією «IT Ukraine» 9 та 10 серпня провели хакатон для ІТ-фахівців. Кращі фахівці об'єдналися в 12 команд, щоб запропонувати оптимальні рішення для додатку Kyiv Smart City.


Хакатон розпочався 9 серпня о 10:00 і закінчився 10 серпня о 15:00 презентаціями команд. Більшість учасників не їхали додому відпочивати, а проектували всю ніч. Роботу розробників оцінювало експертне журі. Переможцями стали одразу три команди, які працювали над завданнями «Сортування сміття», «Сервіси водія: яма на дорозі», «Міський транспорт: розклад руху».


Команда, яка представляла бренд Цитрус і увійшла до трійки переможців, отримала завдання розробити додаток для відображення розкладу руху громадського транспорту. За 30 годин вдалося розробити і представити прототип додатку.


Під час брейнштормінгу в команді був проведений аналіз існуючих додатків схожих сервісів, їх переваги та недоліки. Додаток виконує всі розрахунки і обробляє дані, в результаті чого виходить графік руху кожного окремого маршруту. Перебуваючи на зупинці, можна вичислити час прибуття необхідного транспорту та його маршрут. Реалізацію всього функціоналу запропонували інтегрувати в чат-бот, який підключається і в додаток, і в усі соціальні мережі для більш зручного користування сервісом.


«Ми зібрали 2 команди розробників з числа наших клієнтів і допомогли їм взяти участь в хакатоні. Одна з команд увійшла в трійку переможців і сервіс, який вона розробляла, буде доопрацьовано і реалізовано в додатку Kyiv Smart City. Хлопці увійшли в історію розробників додатку, яке зробить Київ прогресивним і технологічним містом Європи. Все місто в одному додатку - ось чого ми прагнемо спільно з ініціативою Kyiv Smart City. Головний меседж Цитруса - з нами ти завжди отримаєш більше. І ми намагаємося у всьому йому відповідати. Більше знань з ЦеХАБ і Цитрус Академією, більше емоцій, більше гаджетів, більше плюшок і більше комфорту. І, в тому числі, завдяки таким проектам, ми можемо вдосконалювати скіл «більше комфорту» для всіх і кожного», - відзначають в компанії Цитрус.


Всі команди-переможці отримали грошовий приз у розмірі 1000 $ від спонсорів, нагороду «Соціально-відповідальний IT-підприємець», річний абонемент на відвідування заходів в ЦеХАБ, сертифікат на індивідуальне заняття в Цитрус Академії, а також солодкий подарунок від кондитерського бренду «Київський БКК».


Всі учасники хакатона отримали місячний абонемент на користування NextBike, сертифікат на відвідування заходу в ЦеХАБ, цінні подарунки від спонсорів, а також квиток на KYIV SMART CITY FORUM 2019, який відбудеться 1 жовтня у КВЦ «Парковий».