Citrus Logo Image

Україна має "iTalent"

3102 перегляди


 

У Києві пройшов четвертий фінал всеукраїнського конкурсу з ІТ-проектів та кіберспорту молоді до 18 років – "iTalent". Фінал зібрав 90 самих талановитих юних ІТ-розробників та кіберспортсменів України, які пройшли відбір із майже 2000 учасників. Фінал конкурсу пройшов одразу на трьох локаціях у самому серці Києва.

 

Партнерами конкурсу виступили: національна мережа “Цитрус”, компанія MacPaw, компанія Grammarly, компанія INSART, Чайний дім Heritage, Національна волонтерська мережа клубів кодування для дітей Code Club Ukraine та ультрасучасний клуб для геймерів ASUS CyberZone. 

 

Конкурс проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України.

 

"Цитрус" вручив чудові й корисні подарунки всім фіналістам "iTalent"!

 

Азарченков Сергій, 16 років, отримав iPad від "Цитруса" за свою 3D модель "Sci-Fi Door". Це повністю функціонуючий ігровий asset, в якому враховано величезний список технічних нюансів, що важливі в ігровій індустрії. Asset відмінно витриманий в стилі Sci-Fi, якому підпорядковані всі елементи роботи.

 

Бородій Дмитро, 15 років, отримав ноутбук від "Цитруса" за розробку власного браузера "WinSoft Gloria". Браузер повністю функціональний і коректно працює з JS і HTML5. У режимі реального часу сканує сайти на наявність вірусів. В середині браузера є магазин додатків, для розробки яких створено окремий SDK. Ознайомитися з розробкою і завантажити браузер можна в Microsoft Store.

 

Конкурс пройшов у 16 номінаціях: Front-end, web-application, сайт на CMS, створення комп'ютерних ігор, програмна розробка, 2D і 3D графіка, 2D і 3D анімація, цифрове фото та відеомонтаж, апаратна розробка, розробка в SCRATCH, CS: GO , Dota 2, Hearthstone.