Citrus Logo Image
Все про товар
Характеристики
Аксесуари
Фото
Лишити вiдгук
Задати питання

Модуль розширення QNAP TR-004

Код:684814
Є в наявності
Модуль розширення QNAP TR-004 фото
Модуль розширення QNAP TR-004 фото
Модуль розширення QNAP TR-004 фото
Модуль розширення QNAP TR-004 фото
Кредит 0,01% до 25 платежів
cashback iconКешбек 99 ₴
9 900
Доставка у

Приймаємо

GooglePay
ApplePay
PrivatPay
Visa
Mastercard
Monobank
Privat Pieces
Pumb Credit
A Bank
Globus Bank
Готівкою
Безготівковий розрахунок

Універсальний розширювач ємності

Пристрій розширення TR-004 на 4 диски з апаратним RAID та інтерфейсом USB 3.2 Gen 1 дозволяє розширити дискову ємність NAS QNAP, МАС та PC. Пристрій TR-004 можна використовувати як DAS (сховище з прямим підключенням), що дозволяє просто підключати його через USB до PC або МАС. Пристрій розширення TR-004 оснащено чотирма 3,5-дюймовими відсіками для дисків SATA 3,5"/2,5" або 2,5" SSD, що дозволяють реалізувати кілька варіантів конфігурації RAID. В одному типі RAID можуть бути використані носії тільки одного типу.

Порт USB 3.2 Gen 1 Type-C для високої швидкості передавання даних.

Підтримка до 4 SATA дисків для забезпечення надійного зберігання та продуктивності читання/запису.

Можливість вибору апаратного або програмно-керованого RAID за допомогою DIP перемикача.

Фізичний замок на слотах для запобігання випадковому вилученню дисків.

Кнопка безпечного вилучення для запобігання пошкодження даних при від'єднанні TR-004 від NAS або PC (потрібен окремо встановлюваний External RAID Manager Utility).

Кнопка "Копіювання в один дотик" дозволяє резервувати файли з TR-004 на NAS (у разі, коли TR-004 працює в режимі зовнішнього диска).

Ефективне розширення ємності з підтримкою RAID

Пристрій розширення TR-004 ідеальне рішення для PC та ноутбуків, часто позбавлених можливості збільшення ємності встановленого жорсткого диска або SSD. Використання пристрою розширення з апаратним RAID дозволить не лише зберегти дані з ноутбука або PC, а і забезпечити надійне зберігання набагато більшого обсягу даних, ніж здатний зберігати вбудований диск.

Підтримка різних типів RAID

Пристрій розширення TR-004 підтримує декілька типів конфігурації RAID. Залежно від завдань ви можете самостійно вибрати режим експлуатації між апаратним та програмно-керованим RAID. За допомогою перемикача DIP, розташованого на тиловій частині корпусу ви можете вибрати режими Individual, JBOD, RAID 0, RAID 1/10 або RAID 5. Також можна налаштувати RAID з NAS QNAP або комп'ютера, використовуючи утиліту External RAID Manager.

Individual Mode

Кожен диск представлений, як окремий простір з незалежним індивідуальним доступом до кожного фізичного диску.

JBOD

Всі фізичні диски представлені як єдиний простір. Утилізація обсягу дисків максимальна, але захист даних не забезпечується.

RAID 0

Дані рівномірно розподіляються по всіх дисках. Досягається максимальна продуктивність. При виході з ладу хоча б одного диска дані відновленню не підлягають.

RAID 1/10

Половина загальної ємності дисків занята даними і половина під їх дзеркальну копію. Це забезпечує максимальний захист, але має найвищу вартість утилізації дискового простору.

RAID 5

Така організація простору вимагає як мінімум 3 дисків для зберігання контрольних сум на кожному диску. RAID 5 є оптимальним з точки зору утилізації дискового простору і надійності зберігання. Допускається вихід з ладу 1 диска.

Software Ctrl

Використовуйте цей режим для програмного визначення RAID з вашого комп'ютера, ноутбука або NAS QNAP.

Гнучке конфігурування та керування

У порівнянні з іншими типами RAID пристроїв розширення – TR-004 забезпечує за рахунок програмної конфігурації велику гнучкість та керованість. Користувачеві доступні конфігурація RAID, моніторинг стану дисків при використанні утиліт керування сховищем і миттєвими знімками на QNAP NAS. Аналогічний функціонал доступний і користувачеві з комп'ютера за допомогою утиліти QNAP External RAID Manager. Однак, слід пам'ятати, що при підключенні пристрою TR-004 до NAS QNAP, воно може працювати або у режимі пристрою розширення, або у режимі зовнішнього сховища.

Утиліти керування сховищем та миттєвими знімками дозволяють керувати TR-004, конфігурувати RAID та відстежувати статус дисків. Користувачеві також доступні стандартні функції сховища, наприклад миттєві знімки або керування пулами. У режимі зовнішнього сховища TR-004 використовується як DAS.

Утиліта QNAP External RAID Manager для Windows та MAC комп'ютерів дозволить налаштовувати і керувати одним або декількома RAID, відстежувати стан дисків і стан TR-004.

Сценарії застосування:

1. Розширення ємності NAS

Пристрій розширення TR-004 дозволяє наростити ємність NAS. Використання Storage & Snapshot Manager дозволяє користувачеві NAS гнучко конфігурувати RAID і пули доступні на пристрої розширення. Функціонал керування дисками у пристрої розширення, файлами, пошуком та автоматичної класифікації файлів також доступний без обмежень.

2. Зовнішнє сховище для NAS

Замість традиційного розширення ємності пристрій розширення TR-004 можна під'єднати як зовнішній диск до NAS. Це може бути корисно у випадках, коли необхідно використовувати дані великого обсягу з декількох NAS, при обмежених смугах пропускання через мережу. Ви просто можете скопіювати дані або миттєві знімки з одного сховища QNAP і фізично перенести дані з одного офісу або міста в інше. Коли TR-004 підключений до NAS ви можете відстежувати статус та стан дисків, використовуючи Storage & Snapshot Manager.

3. Розширення дискової ємності комп'ютера або ноутбука

Пристрій розширення TR-004 дозволить швидко додати дисковий простір до вашого комп'ютера або ноутбука. Використовуючи DIP-перемикач для налаштування режиму ви можете вибрати тип апаратного RAID або керувати ним програмно за допомогою утиліти QNAP External RAID Manager. За допомогою цієї утиліти ви також зможете відстежувати працездатність і стан TR-004 та стан дисків. Примітка: Утиліта QNAP RAID Manager сумісна з Windows 7 (або новіше), Windows Server 2012 R2 (або новіше) і MAC OS 10.13 (або більш пізньою версією).

4. Кросплатформний обмін файлами

Пристрій розширення TR-004 сумісний з широким спектром обчислювальної техніки. Це може бути і NAS QNAP, сервери, ноутбуки або комп'ютери під керуванням Windows, MAC OS та Linux. Така універсальність дозволяє переміщувати великі файли між різними пристроями без використання мережі. Приємним доповненням може стати підтримка exFAT, підвищуючи зручність доступу до файлів великих обсягів з широкого кола пристроїв. Для увімкнення доступу до файлової системи exFAT, користувачам необхідно придбати окрему ліцензію на драйвер exFAT.

Характеристики

Основні характеристики

Тип

Модуль розширення

Інтерфейси і порти

Інтерфейси
Порти

1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C

Зберігання даних

Кількість слотів під накопичувачі
Кількість встановлених накопичувачів

Не встановлені

Форм-фактор HDD
Максимальна ємність

64 ТБ

Файлова система

exFAT

EXT3

HFS+

FAT32

NTFS

EXT4

Додаткові характеристики

Підтримка RAID
Управління

WEB-інтерфейс

Програмні функції

Функція відновлення RAID-масиву

Гаряча заміна дисків

Підтримка операційних систем

Apple Mac OS 10.7 і вище

Microsoft Windows 7, 8, 10

Microsoft Windows Server 2003, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016

Linux та UNIX

Фізичні характеристики

Колір

Сірий

Чорний

Матеріал корпусу

Пластик

Метал

Габарити

16,8 х 16 х 21,9 см

Вага

1,85 кг

Найпопулярніші запити в категорії Модуль розширення QNAP TR-004