Citrus Logo Image

Фактчекінг: нічна зйомка зоряного неба на смартфон Huawei P30 Pro

4903 перегляди

 

Цитрус першим перевірив чи дійсно можливо зняти зоряне небо на смартфон Huawei P30 Pro, як це було показано на його презентації.

 

Під час презентації смартфона Huawei P30 Pro на одному зі слайдів демонстрували фантастичне фото зоряного неба, зроблене камерою цього телефону. Компанія Huawei стверджує, що їй вдалося зробити прорив у технологіях фотозйомки для смартфонів і досягти неможливого - знімати вночі як вдень. Цитрус взявся перевірити чи так це і чи дійсно можна зробити знімок зоряного неба камерою телефону і отримати результат як на презентації. Не секрет, що виробники телефонів часто використовували в своїх рекламних і презентаційних матеріалах знімки, зроблені професійною камерою, для демонстрації можливостей камери телефону, на які ті були нездатні.

 

Для зйомки було обране місце за містом, де менше джерел світла, які впливають на освітлення нічного неба (з мінімальним «світловим забрудненням»). Під час зйомки використовувалася довга витрима, що вимагає установки смартфона на штатив. У таких випадках для астрономічної фотозйомки використовується спеціальний пристрій - астротрекер, що дозволяє скорегувати рух зірок по небу і плавно переміщує камеру слідом за зміщенням зірок. Для чистоти експерименту було проведено дві фотосесії: з використанням астротрекера і без нього.

 
 

Зйомка велася в використовуваному професійними фотографами форматі RAW, який підтримує камера смартфона Huawei P30 Pro. Після фотосесії знімки були оброблені в популярному в середовищі фотолюбителів додатку Lightroom. Об'єктом зйомки став Чумацький Шлях - найпомітніше скупчення яскравих зірок на нашому нічному небі.

 

Результати зйомки, проведені в неідеальних умовах (на презентації Huawei йшлося про зйомку не в межах міста, а в Намібії, де світлове забруднення мінімальне), вражають уяву. Знімок, отриманий за допомогою астротрекера передбачувано виглядає краще, ніж без нього, але проведений експеримент підтверджує неймовірні можливості нічної зйомки камери смартфона Huawei P30 Pro, який дійсно дозволяє робити ефектні знімки нічного неба. Той рідкісний випадок, коли заявлені виробником можливості дійсно можна отримати при зйомці. Все це не тільки робить камеру цього смартфона кращою на ринку, але й означає справжній технологічний прорив, який гарантує неймовірні результати зйомки для покупців і відкриває нові горизонти можливостей споживчої техніки.

 

Вердикт Цитруса - камері смартфона Huawei P30 Pro можна довіряти, вона дійсно здатна робити неймовірні знімки, недоступні іншим смартфонам.