Citrus Logo Image

5 критеріїв як обрати найсучасніший телевізор

368 переглядів
У сучасному світі технології рухаються з реактивною швидкістю. Вони швидко втрачають актуальність і разом з ними й електроніка, в тому числі й телевізори. Телевізори з часом потребують заміни — на жаль чи на щастя від цього нікуди не подінешся. Саме тому ми підготували для вас короткий гайд, який допоможе обрати найсучасніший телевізор, який буде актуальним тривалий час. 

Отже, якщо ви обиратимете телевізор за наступними критеріями, то будете насолоджуватися ергономічністю, хорошим зображенням, сучасним дизайном, актуальним програмним забезпеченням та зручністю керування дуже довго.  

 

1.    Якісний екран


На піку популярності зараз телевізори з OLED та QLED екранами — обидва варіанти є популярними як у виробників, так і в покупців. Обидві технології дають реалістичні спецефекти, насичену  картинку та зображення високої якості. До того ж такі екрани мають тривалий термін служби та споживають мало енергії. 

Але ціна телевізорів з OLED та QLED екраном досі вище середньої, тому ось порада як обрати доступніший варіант: орієнтуйтесь на м'якість чи твердість екрана. Легенько доторкніться до екрана телевізора: на м'якому ви одразу побачите розводи від дотику, на твердому екрані таких слідів не буде. 
Твердий екран — це екран з технологією IPS. Такий екран зберігатиме яскравість зображення та насиченість кольорів до 10 років без вигорання та втрати кольоровідтворення, а натуральна та реалістична картинка не псуватиме зір. Окрім того, IPS екран має широкі кути огляду й якість картинки не зміниться, якщо дивитись на екран під кутом. Головна ж проблема м'якого екрана у тому, що він втрачає яскравість вже через 2-3 роки експлуатації. 


2.    Ергономічний та простий в управлінні пульт 


Дозвольте одразу поставити вам просте запитання: скількома кнопками на пульті ви користуєтеся? Впевнені, що таких кнопок небагато. Тому обирайте сучасний пульт, який є простим, зрозумілим та який приємно тримати в руці. Сучасні пульти працюють за допомогою Bluetooth і мають голосовий пошук, а найкрутіші з них — у режимі геймпаду. А якщо ви не готові знову і знову шукати пульт в кімнатних джунглях, то обирайте той, який можна знайти, натиснувши кнопку на екрані. Пульти з цією просто космічною фішкою вже є в магазинах. 


3.    Актуальний функціонал


Всі сучасні SMART-телевізори мають подібний функціонал та набір додатків, незалежно від виробника. Але найсучасніші телевізори мають web 3.0 — доступ до сучасного та цифрового мистецтва та Метавсесвіту. Мова про покоління телевізорів METASMART TV, прийшло на зміну SMART. Саме тому є сенс обрати телевізор, апаратні ресурси та можливості якого дозволять отримувати оновлення тривай час. 
 

4.    Додаткові «плюшки» від виробників 


Якщо обираєте серед ТV в одній ціновій категорії, зверніть увагу на додаткові бенефіти. Це може бути пакет безплатних телеканалів, безкоштовні місяці користування (або сертифікати) сервісами цифрового телебачення та кіно, різні промокоди тощо. 


5.    Гарантія


Тривалість гарантійного терміну має бути мінімум 3 роки. Деякі виробники надають додаткові терміни гарантії після виконання певних умов. 

Дотримуючись цих порад, ви точно оберете телевізор, що не втратить актуальності ще багато років. Зберігайте собі та впевнено рушайте до найближчого магазину Цитрус. Обирайте свій найсучасніший телевізор та насолоджуйтесь якісним зображенням, зручним функціоналом та унікальними можливостями сучасного TV. Будьте на крок попереду!