Citrus Logo Image

Електромотоцикл вперше підкорив найвищу точку України

3041 перегляд


 

30 вересня вперше сходження на Говерлу здійснив мотоцикл з повністю електричним двигуном. Першим електромотоциклом, що підкорив найвищу точку України, стала модель електробайка Light Bee компанії Sur-ron. Підйом на висоту 2061 метр над рівнем моря відбувався під час перепаду температур від +18 до -4 градусів Цельсія.


Історичний підйом на Говерлу на електромотоциклах здійснила команда з чотирьох осіб — співробітників компанії «Цитрус», до якої увійшли:

• Рауль Есмеральда-Ріко — керівник напрямку електротранспорту мережі магазинів «Цитрус»

• Руслан Самоварів — відеоблогер

• Гожий Владислав — бренд-менеджер

• Олексій Яровенко — продакт-менеджер

 

Цікаво, що голова експедиції — Рауль Есмеральда-Ріко переніс складну операцію на ногах, після чого отримав металеві імпланти, які не перешкодили йому виконати сходження. 

«Ілон Маск запустив Теслу в космос, а Цитрус — електробайк на вершину Говерли», — коментує сходження Рауль Есмеральда-Ріко — керівник напрямку електротранспорту в Цитрусі. — «Одного заряду батареї байка вистачило, щоб дістатися на вершину Говерли і назад. Після повернення з підйому в акумулятора мотоцикла залишилося ще 36% заряду. Ми хотіли показати, що рівень розвитку персонального електротранспорту вже досяг таких висот, що людина на електромотоциклі здатна підкорити вершину гори, на яку далеко не кожен може піднятися пішки. Ми завжди тестуємо всі види електротранспорту, але саме цей підйом став для нас справжнім викликом — він переконливо демонструє, що подолати підйом в 2061 метр на екобайку — це реальність. Після підкорення Говерли в країні просто не залишилося місць, куди можна було б дістатися на електромотоциклі».


Саме Цитрус відкрив для українців загальносвітовий тренд — зростання популярності персональних транспортних засобів з електричними двигунами. І останні три роки цілеспрямовано займається популяризацією електротранспорту в Україні. Своїм прикладом демонструючи можливості сучасних транспортних засобів з електродвигунами і відкриваючи нові горизонти їх використання. 

Підйом на Говерлу став новою сходинкою в історії розвитку електротранспорту в Україні. Він доводить, що електробайки вже давно переросли стадію економічного і маневрового транспорту для міста. І зараз можуть стати надійним супутником для всіх, хто готовий кинути виклик пригодам і вирушити туди, де ще не ступала нога людини.

Сьогодні завдяки Цитрусу в Україні доступні всі види персонального електротранспорту, що розробляються в світі, — від гіробордів до позашляхових мотоциклів, здатних підкорити висоту в 2000 метрів над рівнем моря і повернутися назад на одному заряді акумулятора.


Команда Цитруса завжди перебуває в пошуку нових перспективних гаджетів і нових сегментів технологій і електроніки, які сьогодні бурхливо розвиваються. Це — згуртована команда ентузіастів, готових відкривати світ дивовижних технологій і ділитися своїми відкриттями і досягненнями з усіма охочими.