Citrus Logo Image

Hogwarts Legacy — найочікуваніша гра останніх років, яка точно варта уваги

402 перегляди
Цього року світ нарешті побачив довгоочікуваний реліз Hogwarts Legacy – екшн-РПГ від студії Avalanche Software, яка стала двадцятою грою у всесвіті Гаррі Поттера і однією з найбільш очікуваних ігор 2023 року. Hogwarts Legacy – це захопливий сюжет, розгорнутий на десятки годин, детальний та яскравий магічний світ з безліччю можливостей та персонажів.

Гра сподобається не тільки фанатам Гаррі Поттера та світу чаклунів, а й далеким від цієї історії людям. Такі ж існують, правда? 

Відкрийте знайомий світ Гоґвортсу по-новому 

Дж.К. Роулінг створила величезний та багатогранний чарівний всесвіт. Він вже давно вийшов за межі школи чаклунства Гоґвортс, поширившись  на весь світ. 
І саме гра "Hogwarts Legacy" дає можливість повною мірою відчути цю свободу, дослідити її разом з персонажами. 

Всі події відбуваються в кінці 19-го століття. Сюжет починається з того, що головний герой отримує листа (так-так, того самого, якого всі ми чекали до 11 років, а дехто й після) та потрапляє на навчання в Гоґвортс. І, що дуже незвично та неочікувано, одразу на п’ятий курс. 

Зовнішній вигляд героя – расу, ім’я, стать, голос, риси обличчя та багато інших найменших деталей – ви обираєте самі. Помічником та провідником для головного героя чи героїні (дивлячись кого ви створите) стає професор Елеазар Фіг.



Окрім можливості просто жити життям звичайного учня Гоґвортсу та досліджувати все навкруги, у гравця передбачено декілька масштабних завдань: розгадати історію зникнення давньої магії та успішно скласти головний тест для п’ятикурсників – OWLs.

    Розробники провели титанічну роботу, щоб відтворити всі деталі та особливості магічного світу. Так, коли на очах головного героя помирає його знайомий, він починає бачити фестралів. На уроках зіллєваріння можна приготувати необхідне зілля або піти купити його у Гоґсміді. Щоб вивчити нові закляття, потрібно відвідувати уроки та тренуватися з іншими студентами в клубі дуелянтів. А в коридорах школи можна зустріти Плаксиву Мірту. Все це та ще величезна кількість інших деталей створюють напрочуд цілісний та насичений світ гри, в який захочеться повертатися знову й знову. 

Трохи про характеристики

Спойлер, вони фантастичні. 

1. У грі є 34 типи ворогів, 26 заклинань, 57 побічних квестів, 95 випробувань Мерліна, 603 предмети для колекціонування, три погоні на мітлах та дві бойові арени. Це раптом ви вирішите, що вона на раз: пройшли і забули тут точно не спрацює.  
2. Процес розподілення по факультетах та розвиток бойових навичок – справжнє задоволення. Все, як в улюблених фільмах: обираєте факультет, паличку та практикуєте різні закляття. 
3. Дослідження всього, що довкола, тут вийшло на абсолютно новий рівень. Ви не просто бігаєте та роздивляєтеся все довкола, а вирішуєте спеціальні задачки, шукаєте тематичні предмети та отримуєте за це цінні нагороди. 



4. Все це супроводжується дивовижним аудіовізуальними ефектами. Все, що ви бачите, чого торкаєтеся, що чуєте, виконано дуже якісно та детально. А музичний супровід не просто викликає сироти по тілу, а й надихає на пригоди та створює дійсно магічну атмосферу. 

З 05.05.23 ця гра в Цитрусі доступна для всіх платформ. Купуйте диск на PS5 та PS4, Xbox Series X та Xbox One і доторкніться до давньої магії. Маленька порада: не поспішайте з проходженням, насолоджуйтеся деталями та вдивляйтеся в кожен елемент. 

Ще сумніваєтеся? Подивіться на все власними очима в нашому відеоогляді, який, до речі, створив чат GPT.