Citrus Logo Image

Огляд Dead Island 2: чи варто було чекати понад 9 років

365 переглядів



Dead Island 2 — горор-бойовик про зомбі-апокаліпсис, який розгортається у сонячних Лос-Анджелесі та Сан-Франциско. 
Це сиквел першої гри Dead Island, яка вийшла понад 9 років тому. І весь цей час фанати віддано чекали на її повернення. І нарешті дочекалися! У квітні 2023 року відбувся реліз гри на платформах PlayStation 4/5, Xbox Series X/S та Xbox One, а також на Windows ПК.
У статті ми розказали про перші враження від гри. Нумо читати! 

Сюжет

Зомбі-вірус повертається. Цього разу це сталося в Каліфорнії. Від катастрофи потерпають Лос-Анджелес і Сан-Франциско, а уряд з усіх сил намагається стримати епідемію та запобігти її поширенню.

У світ гри ви потрапляєте в момент евакуації “обраних”. Їх і вашого героя намагаються вивезти за межі карантинної зони літаком, але він падає та розбивається. 

І з цього моменту починаються всі пригоди та випробування, які насичені подіями, голлівудськими зірками, гумором на межі, неочікуваними сюжетними поворотами, гламуром та різними сентиментальними дрібничками, які не залишать вас байдужими.  

Мета цього всього – врятувати світ від тотальної катастрофи, зупинивши зомбі-апокаліпсис. Чи вдасться це зробити, дізнаєтеся, коли пройдете гру.


Геймплей

З головною задачею – весело та ефектно вбивати зомбі – розробники впоралися на відмінно. Для цього вони створили окремий повністю процедуральний Flash Engine та деталізованих до волосків зомбі, яких у грі аж 124 види. Є навіть Зомбіпедія, в якій розписані особливості всіх видів та їх слабкі і сильні сторони.  



Така деталізація ворогів дала змогу не менш детально пропрацювати зброю, тактики бою та рівні прокачуваності героя. У якого, до речі, аж 64 скіли, які можна відкрити та покращити. Вони відкриваються одночасно з проходженням квестів чи після якихось особливо епічних битв. Ще крута фішка цієї гри – отримані скіли можна по-різному комбінувати, в залежності від битв та ворогів. Це робить процес вбивства зомбі, який є основним у цій грі, цікавим та різноманітним. Повірте, він вам не набридне. 

Тим більше, що розробники додали безліч зброї на будь-який смак: від палиць до мачете. А взагалі, бити зомбі можна всім, що знайдете: пістолети для цвяхів, киї для більярду, гвинтівки, гайкові ключі, кастети тощо.  

Вся зброя ділиться на 4 типи, які підсвічені різними кольорами:
 - сірий – зброя початкових рівнів;
 - зелений – рідкісна;
 - блакитний – дуже рідкісна;
 - рожевий – суперрідкісна. 

Деякі знаряддя для вбивства зомбі можна використовувати лише раз – вони розраховані на певну кількість ударів. Інші – можна пофіксити. 
Ну і звісно, зброю можна апгрейдити чи продати, якщо вона вам вже не потрібна.

У грі доступні три види квестів:
 - 24 з основного сюжету;
 - 33 бічні квести; 
 - «Lost & Found». 

Найчастіше всі вони з одним змістом – відбитися від атак зомбі, когось врятувати чи знайти. 
До речі, крім зомбі в грі ви будете зустрічати багато цікавих людей – події ж все-таки розгортаються у LA та Сан-Франциско. Діалоги з ними добре прописані, вони смішні та оригінальні. 


Картинка та музика

Dead Island 2 — це гіперреалізм з фантастичними елементами. Всі локації детально пропрацьовані. Вони не лише красиві, а й мають купу відсилок з голлівудським вайбом. Крім цього, ви зможете навіть пробратися в гримерки зірок чи погуляти знімальними павільйонами. 

Щодо музичного та звукового супроводу – він відіграє одну з головних ролей для створення апокаліптичної атмосфери. Тут вам і бійки під класичну музику, і драйвові треки для запеклих боїв, і лайтові саундтреки під час перебіжок красивими локаціями.  

Разом все це створює унікальну естетику гри, до якої вам захочеться повертатися знову й знову. 


Так варто грати чи ні? 

Dead Island 2 виправдав довгі роки очікування. Розробники використали цей час, щоб створити цілісну, детальну та масштабну ігрову систему, яка подарує вам новий унікальний ігровий досвід.
А якщо досі маєте сумніви, подивіться огляд на нашому ютуб-каналі