Citrus Logo Image
Все про товар
Характеристики
Аксесуари
Фото
Лишити вiдгук
Задати питання

Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white

Код:720639
Немає в наявності
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white фото
cashback iconКешбек 27 ₴
2 799

Приймаємо

GooglePay
ApplePay
PrivatPay
Visa
Mastercard
Monobank
Privat Pieces
Pumb Credit
A Bank
Globus Bank
Готівкою
Безготівковий розрахунок

FireProtect 2(Heat / Smoke)

Бездротовий датчик диму та температури. Має вбудовану сирену для сповіщення про тривоги та події. Може працювати у складі системи безпеки Ajax та автономно без хабу.

Точне детектування загроз

  • Програмний алгоритм HazeFlow 2 для запобігання хибних тривог через дим
  • Біспектральний оптичний сенсор для фільтрування хибних тривог через дим
  • Димова камера що не потребує обслуговування.

Просунута апаратна та програмна частина

  • Синхронна тривога всіх пожежних датчиків об єкта за 2 секунд
  • Вбудована сирена гучністю 85 дБ на відстані 3 метрів
  • Можливість роботи без хаба Ajax
  • До 10 років роботи від незмінних батарей, та до 7 років від змінних.

Автоматична та ручна перевірка димової камери

  • Кріпильна панель SmartBracket з можливістю вирівнювання датчика після встановлення
  • Дистанційне керування та налаштування в застосунках Ajax
  • Додавання до хабу Ajax через QR-код.

Виявлення диму

FireProtect 2 виявляє дим та не реагує на водяну пару завдяки біспектральному оптичному сенсору з синім та інфрачервоним світлодіодами. Світлодіоди випромінюють світло з різною довжиною хвилі, що дозволяє датчику визначити розмір летючих часток і реагувати лише на дим. Камера диму датчика захищена від пилу, бруду та комах. Навіть якщо пил потрапить та осяде в димовій камері — Це не загрожує детекції та не погіршує її. Оптична система спроєктована таким чином, що нелетючі частки чи комахи не можуть опинитись одночасно у двох променях і викликати тривогу.

Виявлення стрімкого підвищення температури

За реакцію на підвищення температури відповідають два вбудовані термістори. Термістори знаходяться зовні датчика для швидшої детекції загроз. Якщо температура в приміщенні перевищує 64°C або підвищується на 10°C і більше протягом 1 хвилини, датчик розпізнає це як стрімке підвищення температури й активує тривогу. Тривога за температурою може спрацювати, навіть якщо в приміщенні немає диму. Такий принцип роботи дає суттєву перевагу при горінні синтетичних матеріалів. Адже при горінні матеріалів такого типу дим майже не виділяється.

Синхронна тривога пожежних датчиків

Датчик підтримує синхронні пожежні тривоги: функція активує вбудовані сирени всіх пожежних датчиків Ajax у системі, якщо спрацьовує хоча б один із них. У разі пожежі це дає змогу сповістити якомога більше людей на об’єкті. Датчики FireProtect 2 мають вдосконалений алгоритм роботи синхронної тривоги, який дозволяє активувати сирени усіх пожежних датчиків за 20 секунд.

Робота без хабу

Датчики FireProtect 2 можна використовувати без підключення до хаба Ajax. У цьому випадку датчик сповіщає про пожежні тривоги вбудованою сиреною та світлодіодною індикацією, але не надсилає сповіщення на смартфон користувача, до Ajax Translator або PRO Desktop.

Ручне та автоматичне тестування

FireProtect 2 регулярно перевіряє стан батарей та вбудованих сенсорів. Якщо несправність буде виявлена, хаб миттєво надішле сповіщення користувачам та пульту моніторингу. А сам датчик увімкне відповідно світлозвукове оповіщення вбудованою сиреною та світлодіодами. Усі стани датчика в будь-який момент можна перевірити в застосунках Ajax. Датчик підтримує режим ручного тестування. Він активується по натисканню на фронтальну панель датчика. Фронтальна панель має механічну кнопку, тому натиснути її можна як рукою, так і шваброю. Під час тесту запускається вбудована сирена та тестування сенсорів. Це дозволяє інженеру монтажу протестувати пристрій в будь-який момент, а також продемонструвати клієнту світлозвукову індикацію датчика при різних типах тривог.

Автономна робота

Існує дві моделі FireProtect 2 (Heat / Smoke) — зі змінними та незмінними елементами живлення. Датчики зі змінними елементами живлення працюють до 7 років на попередньо встановлених батарейках CR123A. Після їх розряду батареї можна замінити на нові. Модель з незмінними батареями працює не менш ніж 10 років від вбудованих літієвих елементів живлення. Після розряду батарей такий датчик необхідно замінити на новий.

Jeweller — це радіопротокол для швидкого та надійного двостороннього зв’язку між хабом та підʼєднаними пристроями.

Протокол забезпечує дальність бездротового зв’язку з FireProtect 2 до 1700 метрів. Така дальність звʼязку дозволяє встановлювати датчики навіть на дуже великих обʼєктах.Jeweller відповідає за передавання тривог та подій. Радіопротокол також забезпечує активацію синхронної тривоги пожежних датчиків за 20 секунд у системі з будь-якою кількістю FireProtect 2. Завдяки Jeweller користувачі та пульт моніторингу завжди можуть бачити актуальні стани датчиків у застосунках Ajax.

Швидкий монтаж і підключення

Для встановлення FireProtect 2 не потрібно розбирати корпус датчика. Змінні чи незмінні елементи живлення попередньо встановлені, а кріплення SmartBracket знімається з датчика без інструментів. Кріпильна панель SmartBracket має степінь свободи в 90 . Це дозволяє інженеру монтажу вирівняти положення датчика післявстановлення.
Датчик підключається до системи безпеки Ajax менш ніж за хвилину. Достатньо відкрити застосунок Ajax, просканувати QR-код і додати пристрій до кімнати та групи охорони.

Характеристики

Основні характеристики

Призначення
Тип пристрою

Датчик диму та температури

Автономна робота

Так

Інтерфейс

Jeweller (868.0−868.6 МГц)

Взаємодія зі смартфоном

Так

Сумісність

Hub Plus; Hub 2 (2G); Hub 2 (4G); Hub 2 Plus; Hub Hybrid (2G); Hub Hybrid (4G); ReX; ReX 2

Використання на вулиці

Ні

Особливості

Діапазон робочих температур від 0 C до +50 C; Допустима вологість - до 80%; Клас захисту - IP20; При тривозі чи несправності натиснення вимикає звукове сповіщення датчика; Вбудована сирена - гучність 85 дБ на відстані 3 метрів

Живлення

Джерело живлення

Аккумулятор

Автономність

До 10 років

Габарити і вага

Габариты (ШхВхГ)

124 × 124 × 45 мм

Вага

272 г

Колір

Білий

Комплектація

FireProtect 2 SB (Heat/Smoke); Кріпильна панель; SmartBracket; монтажний комплект; Коротка інструкція

Найпопулярніші запити в категорії Датчик диму та температури Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) (8EU) white